LIVE TEXT | Război în Ucraina. Kremlinul intenționează să integreze grupurile extremiste din online în spațiul informațional pro-Kremlin

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Kremlinul intenționează să integreze grupurile extremiste din online în spațiul informațional pro-Kremlin

Președintele rus Vladimir Putin susține ideea unor lideri militari de a se constitui un grup de lucru sub conducerea Kremlinului, care să integreze grupurile extremiste din online în spațiul informațional pro-Kremlin. Opinia este exprimată într-un studiu realizat de către analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW). Conform Agenției de presă Unian.

Russian hackers FOTO: Shutterstock

ISW a mai amintit faptul că strategia a fost folosită și anterior pentru a atrage susținători, oferindu-le poziții oficiale în Consiliul pentru Drepturile Omului și Grupul de lucru pentru mobilizare, probabil în schimbul unei retorici mai accentuate pro-Kremlin.

UPDATE 03:32 ONU declară că Rusia refuză acordarea de ajutoare locuitorilor din zonele inundate după prăbuşirea barajului Kahovka

Organizaţia Naţiunilor Unite a informat duminică că Rusia a refuzat cererile de a permite acordarea de ajutoare locuitorilor din zonele controlate de forţele ruse în sudul Ucrainei, afectate după distrugerea barajului Kahovka, şi a promis să continue eforturile de asistență, Detalii aici.

UPDATE 01:59 Rusia a atacat cu ajutorul dronelor Odesa și localitățile învecinate. Apărarea antiaeriana pusă în funcțiune!

A fost înregistrat un atac în cursul nopții cu ajutorul unei drone care se deplasa pe direcția nord-vest. Regiunile vizate sunt Zaporizhia, Dnipropetrovsk, Donețk, Mykolaiv și Odesa. Conform canalului oficial de Telegram al Forțelor Aeriene ale Ucrainei armata a înregistrat mișcarea vehiculelor aeriene fără pilot, fapt ce a dus la activarea sistemelor antiaeriene. Conform agenției de presă Unian.

UPDATE 23:40 Rusia vrea să suprime contraofensiva Ucrainei cu ajutorul minelor, al artileriei și al aviației

În timp ce Ucraina se pregătea pentru o contraofensivă, adunând arme occidentale și trimițându-și trupele în țările NATO pentru antrenament, Rusia și-a petrecut cel puțin șapte luni pregătindu-se pentru această fază potențial decisivă a războiului. A stocat rezerve, artilerie și sprijin aerian, muniție și combustibil și a achiziționat mai multe drone. Detalii aici.

UPDATE 22:00 Rusia, neinteresată de misiunea de pace africană, raportează lupte grele în Ucraina

Moscova a informat duminică despre lupte violente pe trei secţiuni ale liniei frontului în Ucraina, la o zi după ce a primit o misiune de pace africană, care nu a suscitat entuziasm nici în Rusia şi nici în Ucraina. Detalii aici.

UPDATE 21:40 Un general polonez semnalează abordarea greșită a câmpurilor minate de ruși de către armata ucraineană. Care vor fi consecințele?

Fostul comandant al forțelor terestre poloneze, generalul Waldemar Skzypchak, consideră că din cauza pregătirii insuficiente a soldaților ucraineni pentru a depăși câmpurile de mine, ofensiva progresează lent , iar ucrainenii suferă pierderi semnificative. Detalii aici.

UPDATE 19:47 Plajele din Odesa au fost închise. Coasta Mării Negre, o „groapă de gunoi și cimitir de animale“

Plajele din regiunea Odesa au fost închise după ce apele murdare revărsate după ruperea barajului Nova Kahovka au ajuns în Marea Neagră, reprezentând o "amenințare reală" pentru locuitorii locali, spun autoritățile. Detalii aici.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat